Voit lisätä oman kuvan tai valita olemassa olevista kuvista mieleisen.

Uusi WordPress oletus teema testissä

Päätin tänään aloittaa testaamaan WordPress 3.0 version mukana tulevaa uutta teemaa TwentyTen 1.1. Se nimittäin tukee myös kaikkia uusia ominaisuuksia, mitä uusi WP tarjoaa. Uusia ominaisuuksia ovat mm. pikkukuvat ja vapaasti (lähes) muokkavat menut.

Pikkukuvat (eng. Thumbnails) ovat mielenkiintoinen ominaisuus erityisesti erilaisia uutissivuja silmällä pitäen. Toiminto on vielä varsin uusi ja vaikka päivittäisit WP:n uusimpaan versioon et saa uutta ominaisuutta käyttöön. Tämä johtuu siitä, että sen käyttäminen vaati tuen teemalta joka on käytössä. Ensin siis pitää functions.php tiedostossa, lisätä muutama rivi koodia jotta ne otetaan käyttöön ja sitten teemassa pitää tietysti kutsua näitä pikkukuvia jotta ne näkyisivät. Asiasta on jo kohtalaisesti englanninkielistä materiaalia, mutta ajattelin aloittaa kirjoittaa suomenkielisiä ohjeita, koska niitä näyttää olevan “markkinoilla” aika vähän, tai sitten olen vaan etsinyt väärästä paikasta. Siirrytäänpä vielä takaisin teeman pariin.

Teemassa on muutamia mukavia ominaisuuksia nk. peruskäyttäjälle joka haluaa vaan kirjoittaa ja muokata teemaa minimaalisesti. Nämä ominaisuudet ovat “Background” ja “Header”.

Background

Valikko taustan muokkaamista varten

Custom Background valikko on hyvin yksinkertainen. Käytännössä voit siis valita haluatko taustalle kuvan vai kenties asettaa vain taustavärin. Voit myös tehdä molemmat. Toinen valikkon ns. otsikkokuvan muokkaamista/muuttamista varten.

Header

Voit lisätä oman kuvan tai valita olemassa olevista kuvista mieleisen.

Custom header valikko antaa lisätä oman kuvan tai käyttää oletuskuvia. Kuvan absoluuttinen koko on myös kerrottu, mutta on mahdollista käyttää kuvaa, joka ei ole alunperin oikean kokoinen, mutta kuvan on suotavaa olla vähintään annettujen mittojen kokoinen. Valikossa on mahdollisuus rajata (eng. crop) kuvaa sitä lisättäessä jos se ylittää annetut mitat.

Seuraavaksi onkin siis vuorossa tutoriaali pikkukuvien käytöstä teemassa. Seuraavaan kertaan siis.

أضف تعليق

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

يمكنك استخدام أكواد HTML والخصائص التالية: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Subscribe without commenting